Welkom bij De Galgehoeve

Wij zijn de 4e generatie die de boerderij aan de Galgestraat 6 in Teteringen gaan runnen.

De overgrootouders van Danielle namen de boerderij rond 1925 over. Hier werden een aantal koeien en varkens gehouden. Het land werd handmatig bewerkt zodat de aardappels gepoot konden worden. Volgens opa heeft deze generatie pas echt hard moeten werken.

Toen opa en oma de kans kregen om het over te nemen, groeide de veestapel. Een tiental koeien werden gemolken en er liepen een paar varkens en kippen rond. Met een paar hectare tuinbouw hadden ze hun handen vol toen der tijd. Opa pakte 2 keer per dag zijn fiets en ging met de 2 melkbussen de polder in. Daar molk hij dan de  koeien met de hand. De landbouwproducten werden met paard en kar weggebracht.

Jack heeft de mogelijkheid gekregen om de boerderij over te nemen samen met Rian, dit zijn de ouders van Danielle. De koeien verdwenen,  de varkenshouderij werd verder uitgebouwd en er kwamen wat schapen voor de hobby. Eigenhandig  werd het bedrijf opgebouwd, vele jaren “stonden er stenen op het erf”.  Vooral opa bleef nog betrokken met de boerderij, los laten is toch lastig. Inmiddels worden er nu ongeveer 250 zeugen gehouden, in de jaren 80 groot en vooruitstrevend, voor de huidige maatstaven “kleinschalig”.

De zorg dragen voor  schapen en de boerderij heeft Mathijs vanaf jongs af aan aangetrokken. Het zien opgroeien van dieren blijft iets moois. Samen met zijn ouders is Mathijs nu werkzaam op de schapenhouderij. Ook horen daar de werkzaamheden op de akkers bij.

Na al die jaren raakt de boel aan de Galgestraat wat gedateerd en komen er gebreken. Nu zijn wij, Danielle en Mathijs, er klaar voor om deze mooi locatie in eren te houden en gaan voortzetten. In de toekomst  gaan we zelfs “een beetje terug in de tijd”, dat varkens lekker buiten liepen, met hun neus diep  in de modder en lekker liggen luieren in het stro.

De plannen liggen klaar. Er komt een hoop bij kijken en het vergt een hoop geduld. Maar geduld is een schone zaak…

We willen jullie graag kennis laten maken met de veelzijdigheid die De Galgehoeve aan producten bied. Al deze producten zijn groot gebracht op ons “land”. U kunt dus meteen zien, hoe we onze dieren groot brengen en waar dat lekkere stukje vlees vandaan komt.

Daarom is het vanaf nu mogelijk, ons heerlijk lams- en varkensvlees te bestellen.